zpravy

Seminář Výživa ve výchově ke zdraví – interaktivně

19. 10. 2016

Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství ČR a Životní vzdělávání, z. s., Vás zvou na seminář Výživa ve výchově ke zdraví – interaktivně. 

Cílem semináře je představit výukový program Výživa ve výchově ke zdraví, který vychází z ověřených odborných zdrojů a má ambice zatraktivnit výuku daného tématu. Je určen pedagogům ZŠ 1. i 2. stupně. Seminář je akreditován MŠMT, po jeho absolvování obdrží účastníci osvědčení.

Termín a čas: 26. 10. 2016 10:00 – 13:30

Místo: Základní škola Tusarova 790/21, Praha 7

Cena: ZDARMA (Seminář je hrazen z rozpočtu Ministerstva zemědělství.)   

Přihlásit se zájemci mohou zde.

 

Workshop pro učitele 1. stupně

Lektorka: Mgr. Ivana Hrubá Eliášová – učitelka, lektorka využití digitálních technologií ve výuce

·         Seznámíte se s dostupnými online aplikacemi, které jsou na webových stránkách Ministerstva zemědělství ČR k dispozici pro žáky 1. stupně a které můžete využít buď přímo ve výuce, nebo je doporučit dětem pro domácí samostudium.

·         Budete seznámeni s výukovými soubory, které jsou zpracovány jako doplněk k pracovnímu sešitu Jíme zdravě a s chutí a jsou využitelné na interaktivní tabuli.

·         Poslechnete si mé zkušenosti s využitím těchto vzdělávacích materiálů ve výuce v konkrétních třídách prvního stupně základních škol.

·         Uvidíte, jak si sami můžete interaktivní vzdělávací materiály upravit pro potřeby právě Vašich dětí.

·         Vše si budete moci sami vyzkoušet, ptát se, diskutovat, sdílet své zkušenosti a náměty.

 

Workshop pro učitele 2. stupně

Lektorka: Mgr. Dana Hrnčířová. Ph.D. – odborná asistentka na Ústavu výživy, 3. lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze.

·         Tento seminář je věnován pedagogům 2. stupně základních škol, kteří se ve výuce věnují tématům výživa člověka, výživová doporučení, onemocnění spojená s výživou, složení potravin a jejich bezpečnost.

·         Cílem semináře je představit výukový program Výživa ve výchově ke zdraví, který vychází z ověřených odborných zdrojů a má ambice zatraktivnit výuku daného tématu. Program vznikl ve spolupráci Informačního centra bezpečnosti potravin MZe, 3. lékařské fakulty UK, MŠMT, MZ, Ústavu zemědělské ekonomiky a informací a Společnosti pro výživu. Výukový program doplňují pracovní sešity pro žáky 6. a 7. ročníků a pracovní sešity pro žáky 8. a 9. ročníků ZŠ, které slouží k procvičení daných témat. V letošním roce je v plánu vydání elektronické učebnice, která bude doplňovat pracovní sešity. Učebnice je nyní v akreditačním řízení. Na podporu výukového programu byly vytvořeny webové stránky http://www.viscojis.cz/teens/

·         Součástí semináře bude přednáška a diskuze na téma výživových doporučení, bezpečnosti potravin a dalších témat spojených s touto problematikou dle zájmu účastníků.


DISKUZE K ČLÁNKU:

    Pokud chcete přispět do diskuze, vyplňte následující formulář:

    jméno a příjmení:
    email: *
    váš příspěvek: *



    * uvedená pole jsou povinná
    banners/scholastika-kveten_390x60.gif
    reklama un


    reklama

    klostrmann.gif
    ucebnice
    grevin-panmat-04.gif
    eu hrou.jpg
    anketa
    Je český vzdělávací systém připraven na rozsáhlou inkluzi?
    ANO
    NE
    NEVÍM
    ano
    ne
    nevim
    24%
    61%
    15%
    soutez
    kdojeto
    © Copyright 2010 - 2016 Učitelské noviny, ČTK / realizováno: diversite.cz