zpravy

Výživa ve výchově ke zdraví - interaktivně

02. 05. 2017

Ministerstvo zemědělství ČR, Odbor bezpečnosti potravin a Životní vzdělávání, z. s., Vás zvou na seminář Výživa ve výchově ke zdraví – interaktivně. Seminář je akreditován MŠMT, pro pedagogy ZŠ 1. i 2. stupně, zdarma. 

Základní informace

Termín a čas: 9. května 2017 v čase 9:30 – 13:30 hodin
Místo: Olomouc
Cena: ZDARMA (Seminář je hrazen z rozpočtu Ministerstva zemědělství)

Harmonogram:

9:30 – 10:00 registrace
10:00 – 10:15 úvodní slovo zástupce odboru bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství
rozdělení účastníků do skupin – 1. a 2. stupeň
10:15 – 11:30 1. část workshopů
11:30 – 12:00 přestávka na občerstvení
12:00 – 13:30 2. část workshopů


Po celou dobu semináře bude účastníkům k dispozici káva, čaj a drobné občerstvení. 

Workshop pro učitele 1. stupně
Lektorka: Mgr. Ivana Hrubá Eliášová

učitelka ZŠ

•lektorka využití digitálních technologií ve výuce

Během workshopu 

•Seznámíte se s dostupnými online aplikacemi, které jsou na webových stránkách Ministerstva zemědělství ČR k dispozici pro žáky 1. stupně a které můžete využít buď přímo ve výuce, nebo je doporučit dětem pro domácí samostudium.

•Budete seznámeni s výukovými soubory, které jsou zpracovány jako doplněk k pracovnímu sešitu Jíme zdravě a s chutí a jsou využitelné na interaktivní tabuli.

Poslechnete si mé zkušenosti s využitím těchto vzdělávacích materiálů ve výuce v konkrétních třídách prvního stupně základních škol.

Uvidíte, jak si sami můžete interaktivní vzdělávací materiály upravit pro potřeby právě Vašich dětí.

Seminář bude probíhat v počítačové učebně, vše si budete moci sami prakticky vyzkoušet, každý účastník bude mít k dispozici počítač.

•Budete se moci ptát, diskutovat, sdílet své zkušenosti a náměty.

Na semináři vystoupí Mgr. Michaela Konůpková, pedagog ZŠ, 1. stupeň, třídní učitelka 3. třídy, která s programem ve třídě pracuje. Zeptejte se jí, inspirujte se tím, co s dětmi zažívá.

Workshop pro učitele 2. stupně
Lektorka: Mgr. Dana Hrnčířová, Ph.D.

•Odborná asistentka v Ústavu výživy, 3. lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze.


Tento seminář je věnovaný pedagogům 2. stupně základních škol, kteří se ve výuce věnují tématům výživa člověka, výživová doporučení, onemocnění spojená s výživou, složení potravin a jejich bezpečnost. 
Cílem semináře je představit výukový program Výživa ve výchově ke zdraví, který vychází z ověřených odborných zdrojů a má ambice zatraktivnit výuku daného tématu. Program vznikl ve spolupráci Informačního centra bezpečnosti potravin MZe, 3. lékařské fakulty UK, MŠMT, MZ, Ústavu zemědělské ekonomiky a informací a Společnosti pro výživu. 
Výukový program doplňují pracovní sešity pro žáky 6. a 7. ročníků a pracovní sešity pro žáky 8. a 9. ročníků ZŠ, které slouží k procvičení daných témat.
Na podporu výukového programu byly vytvořeny webové stránky http://www.viscojis.cz/teens/.
Součástí semináře bude přednáška a diskuze na téma výživových doporučení, bezpečnosti potravin a dalších témat spojených s touto problematikou dle zájmu účastníků. 

 

Každý účastník obdrží zdarma pracovní sešity pro 1. - 9. ročník ZŠ a získá certifikát o absolvování semináře.


DISKUZE K ČLÁNKU:

    Pokud chcete přispět do diskuze, vyplňte následující formulář:

    jméno a příjmení:
    email: *
    váš příspěvek: *



    * uvedená pole jsou povinná
    reklama un


    reklama

    aspektzs.gif
    ucebnice
    termaly_losiny_240_100_skolni_vylet_1_03.jpg
    anketa
    Je český vzdělávací systém připraven na rozsáhlou inkluzi?
    ANO
    NE
    NEVÍM
    ano
    ne
    nevim
    25%
    60%
    15%
    1498082400_wifi 3.gif
    cesko-nem_fond.gif
    © Copyright 2010 - 2016 Učitelské noviny, ČTK / realizováno: diversite.cz